Diumenge 26 gener ALÍAS - LLOMBART - ROSSY a les 13.00h


ALÍAS - LLOMBART - ROSSY
Diumenge 26 de gener a les 13.00h

La Celeste, el Jaume i el Jorge, tres músics molt actius i inquiets del panorama jazzístic de casa nostra, es troben per interpretar cançons i standards que els han enamorat. La instrumentació i sonoritat del grup no us deixarà indiferents.


Formació

Jorge Rossy - Vibràfon
Jordi Llombart - Guitarra
Celeste Alías - Veu

Biografia

Jorge Rossy 

Barcelona 1964 ( també conegut com Jordi Rossy ) , va començar a tocar la bateria als 11 anys . Entre 1982 i 1989 toca i grava amb la majoria dels músics de l'escena espanyola com Perico Sambeat , Tete Montoliu , Carles Benavent o Chano Domínguez i amb músics de renom internacional com Woody Shaw , Kenn i Wheeler , Jack Walrath , Dave Schinitter , Sal nistico , Sean Levitt , entre d'altres. El 1989 es trasllada a Boston per estudiar trompeta a la Berklee College of Music . A Boston , Jorge esdevé el bateria triat per molts músics i s'uneix al Trio de Danilo Pérez per donar alguns concerts a Panamà , França , Boston i Nova York , després s'uneix al Sextet de Paquito de Rivera durant dos anys i es trasllada a Nova York el 1991 . Jorge també ha tocat i gravat amb Joshua Redman , Bill McHenry , Bruce Barth , Miken Kanan , Ben Monder , Nat seu , Steve Wilson , Mark Johnson , Larry Grenadier , Ben Street , entre d'altres. El 1995 comença a fer gires ia gravar de seguit amb el Trio de Brad Mehldau ( Brad Mehldau al piano , Larry Grenadier al baix i Jorge Rossy a la bateria ) durant 10 anys . En 2000 va tornar a Barcelona per formar una família i començar a centrar-se en el piano . En els últims 10 anys Jorge Rossy ha estat tocant i gravant al piano amb bandes com Jordi Matas Quintet o Joe Smith Septet i amb diversos projectes amb Guillermo Klein , incloent una actuació al Merklin Home de Nova York i la Biblioteca de l'Auditori Congrés Washington DC Des de 2006 Jorge ha gravat el seu primer àlbum com a líder , " Wicca " , a trio amb Albert Sanz en l'òrgan Hammon i RJ Miller a la bateria , i també el seu segon àlbum, " IVLIANVS Suite" , amb la mateixa secció de rítmica , més Chris Cheek al saxo i Félix Rossy ( fill de Jorge ) a la trompeta . La banda liderada per Rossy ha estat de gira per tot Espanya, la costa est dels Estats Units , Marroc , Itàlia i també han actuat el 2010 a Basilea ( Suïssa ) . Però durant aquest temps Jorge també ha estat tocant la bateria ocasionalment amb Lee Konitz i Ethan Everson Quartet , Charlie Haden s Quartet West i Land of the Sun Septet , Carla Bley s Liberation Orchestra , Joe Lovano s Quartet Europa , Kurt Rosenwinkel Quintet , Seamus Blake Quartet , trio 2000 amb Chick Corea i NHOP i un altre trio amb Brad Mehldau i Charlie Haden . Al llarg de l'any 2012 Jorge ha enregistrat diversos treballs entre d'altres el seu tercer disc com a pianista i compositor , Iri s Blues costat de Félix Rossy , Raffi Garabedian , RJ Miller i Ben Street . 

Jaume Llombart

Nascut a Igualada , Barcelona , setembre de 1980 . Jaume va estudiar a l'Escola de Música ESMuC ( Escola Superior de Música de Catalunya ) . Durant l'any 2000 fins ara , Jaume ha viscut a Barcelona , on ha tocat amb músics com Jorge Rossy , Enrique Oliver , Ernesto Aurignac , Roger Mas , Deejay Foster , Félix Rossy , Joe Smith , Bill McHenry , Eladio Reinón , Christian Coxholt , Sílvia Pérez , Laia Cagigal , Celeste Alías, Juanma Nieto , Orquestra BCN 216 , Jordi Matas , Santi de la Rubia , Xavi Hinojosa , Guillermo McGill , Dmitri Skidanov , Dani Domínguez , Jordi Berni , entre d'altres. Jaume és un guitarrista inquiet, interessat en llenguatges poc convencionals, en formes de composar i arranjar properes a l’exploració, en l’univers del jazz d’avantguarda.

El 2011 Jaume presentar el seu nou grup , Jaume Llombart Sextet , amb l'enregistrament del seu primer CD com a líder "viure en Robadors 23 " . 

Celeste Alías

Celeste Alías s’inicia en la música amb l’estudi del clarinet, però ja des dels inicis sent una atracció per la música vocal. Amb el mestratge del músic Jordi Noguera comença els estudis de cant, i passant per la música antiga, clàssica i romàntica, arriba al jazz i l’improvisació, i decideix instal·lar-se en el treball de la veu.

Celeste Alías ha treballat sempre d’una manera constant, i amb el temps ha bastit una trajectòria de projectes molt diversos i d’apropament a estils diferents que li permeten experimentar i continuar amb el treball vocal.

Com a solista ha participat en diverses formacions, amb el resultat d’una intensa activitat concertística. A Amsterdam crea el projecte musical d’arrels mediterrànies “Rosa de Foc” amb músics de diferents nacionalitats.

El juny de 2008 participa com a solista en la Big band de l’Esmuc “Porgy and Bess”, sota la direcció de Joan Albert Amargós, i ha col.laborat en també el projecte “Ciutat”, en un duet amb el pianista Manel Camp. També ha actuat en l’acte dels Premis de Cultura de Catalunya, juntament amb el guitarrista Feliu Gasull.

El passat octubre de 2010 ha publicat el seu primer CD, amb el treball de La veu de la guitarra, amb el qual ha pogut participar en el cicle Ressons Jazz.

I col·laboracions musicals amb DeeJay Foster, Jaume Llombart, Feliu Gasull, Jorge Rossy, Sergi Sirvent, així com amb activitats artístiques plurisdisplinars, amb la poeta Laia Noguera.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada